Kawior to nie tylko luksusowy przysmak. Spożywanie go, podobnie jak ryb, niesie ze sobą wiele korzyści dla naszego organizmu. Jest bogatym źródłem wielu cennych składników odżywczych. W Darach Posejdona mamy przyjemność oferować naszym klientom najlepszej jakości kawior Antonius Caviar – polskiej, rodzinnej firmy z 50-letnim doświadczeniem w hodowli ryb.
Wieloletnie tradycje hodowlane
Antonius Caviar to rodzinna firma z wieloletnimi tradycjami hodowlanymi. Obecnie to pierwszy w Europie i drugi na świecie producent kawioru z jesiotra. Jako jedna z niewielu firm na świecie pozyskuje ikrę wyłącznie z ryb z własnej, zrównoważonej hodowli. Gospodarstwa rybackie mieszczą się na terenach Warmii, Kujaw oraz Wielkopolski. Posiadanie własnych hodowli już od samego początku daje wpływ na jakość i niezmienność oferowanego produktu. Główną wartością Antonius Caviar jest szczera troska o dobrostan ryb oraz głębokie poszanowanie natury.
Dobrostan jesiotrów = jakość kawioru
W Antonius Caviar wierzy się, że jakość kawioru zależy bezpośrednio od dobrostanu hodowanych jesiotrów. Farmy przygotowane są w taki sposób, aby jak najlepiej naśladowały warunki, jakich potrzebują ryby na danym etapie swojego życia w naturalnym środowisku. Jesiotry żyją w zgodzie z rytmem pór roku i otrzymują najwyższej jakości pokarm. Rozwijają się we własnym tempie, nie są w żaden sposób sztucznie stymulowane.
Sztuka produkcji kawioru
Kawior Antonius Caviar jest doceniany przez smakoszy a całym świecie. Co wpływa na wyjątkowość produktu? Kawior przygotowywany jest znaną od wieków metodą „Malossol”, to jest z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Cały proces produkcji odbywa się ręcznie z wyjątkową dbałością o detale. Dzięki tradycyjnej technice produkcji konsystencja kawioru jest jedwabiście gładka, dosłownie rozpływa się on na podniebieniu. Pozyskiwany z jesiotra hodowanego na własnych farmach kawior jest naturalny, świeży i niepasteryzowany.
Antonius Caviar w ofercie Darów Posejdona
Jesteśmy dumni z posiadania w swojej ofercie produktów tak wysokiej klasy, jak kawior Antonius Caviar. Posejdon proponuje swoim klientom:
Oscieta Caviar, czyli kawior otrzymywany z jesiotra rosyjskiego, doceniany przez koneserów na całym świecie. Posiada zwarte, sprężyste ziarenka o delikatnej, gładkiej konsystencji. Koraliki ikry mają kolory od szarego, przez brązowy i oliwkowy, aż po złoty. Wyróżnia się wyjątkowym smakiem z przyjemną, lekką nutą orzecha oraz aksamitnym, maślanym finiszem, zbalansowanymi delikatną słonością. Oscieta Caviar jest jednym z najwyżej cenionych kawiorów, a jego smak określany jest jako kremowy, delikatny i elegancki, a jednocześnie wyrazisty i bogaty.
Siberian Caviar to kawior pozyskiwany z jesiotra syberyjskiego, który zadowoli najbardziej wymagającego smakosza kawioru. Posiada sprężyste, lśniące perły w kolorach od czerni po jasny brąz. Jego tekstura jest aksamitna i gładka. Siberian Caviar wyróżnia się intensywnym aromatem oraz bogatym i złożonym smakiem – rześkim, z wyraźnym i głębokim finiszem. Da się w nim wyczuć delikatne nuty korzenne i drzewne, zrównoważone łagodną słonością.
Skosztuj kawioru Antonius Caviar i sam doświadcz tej prawdziwej sztuki kulinarnej.